Balıklar

Fanusta Balık Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Fanusta balık bakımı, Fanusta balık bakımı su değişimi, En dayanıklı fanus balığı Fanusta, Japon balığı beslemenin püf noktaları, Uzun süre yaşayan fanus balıkları, Palyaço balığı fanusta yaşar mı, Fanus balık suyu nasıl Olmal,ı Japon balığı fanusta yaşar mı

Fanusta balık bakımı için öncelikle besleyeceğiniz balık cinsine karar vermelisiniz. Balık seçerken yavaş büyüyen ve sürekli olarak üremeyen balıklar tercih ederseniz fanusta balık bakımı daha kolay olacaktır. Diğer önemli husus ise bazı balıklar tek yaşamayı severler yanlarına başka balık geldiğinde saldırabilirler. Birden fazla balık bakmak istiyorsanız buna dikkat etmelisiniz.

Fanusta Balık Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Balıkların yaşamı için en önemli olan şey oksijendir. Oksijene fazla ihtiyaç duyan balıklar fanus içinde bakımı zordur. Bu sebeple balık türlerine dikkat etmelisiniz. Fanus içerisinde suyun temizliğine özen göstermelisiniz. Fanus sularının haftada iki veya üç günde bir değiştirilmesi gerekmektedir.

Balıklarınız atıklarının fanusa yapışabilme durumundan dolayı fanus yüzeyini kuru bez ile temizleyebilirsiniz. Fanusun cam yüzeyini kimyasal temizleyici ile temizleyecekseniz eğer muhakkak kurulayın ve fanusun arındığına emin olun. Bu işlemlerden sonra fanusu saf su ile durulayın ve tekrardan bir kuru bez yardımı ile kurulayın.

Fanustaki kirli suyun değiştirilmesinden sonra ekleyeceğiniz yeni suyun minerallerden arınması için dinlenmesi gerekmektedir. Fanus için kullanacağınız suyu yaklaşık olarak üç gün oda sıcaklığında dinlendirmelisiniz. Fanus suyunun değiştirilmesi sırasında balığınızın oksijen ihtiyacını karşılayacak başka bir kaba koyabilirsiniz.

Fanus içerisinde yaşayan balığınızın ömrü fanusun bulunduğu ortama bağlıdır. Isı, sıcaklık, güneş ışığı, nemli ortamlara dikkat etmelisiniz. Fanuslar ani sıcaklık değişimlerine maruz kalmamalıdırlar ve güne ışığı ile doğrudan temas etmemelidirler. Doğrudan güneş ışığına maruz kalan fanus yüzeyinde yosun oluşabilir.

Fanus içerisinde balık bakımı için önemli olan noktalardan biride balık besinleridir. Balığınız yemi fanus yüzeyini ve balığınızın sağlığını etkilemektedir. Balığınızın sağlığı bozulursa atık boşaltımı sürekli bir hale gelir ve balığınızı kaybedebilirsiniz. Fazla yem ve atık boşaltımı nitrat zehirlenmesine neden olmaktadır.

Bu durumu önlemek için balığınızın ağız ve sindirim yapısına uygun olan balık yemlerini tercih etmelisiniz. Balığınıza vereceğiniz yem miktarı gibi verdiğiniz yem saati de önemlidir. Balığınıza fazla yem vermek onun çabuk büyüyeceğine ya da daha fazla aktif olacağı anlamını taşımaz. Sabah ve akşam 2 defa yem vermeniz balığınız için yeterli olmaktadır. Balığınızın türüne göre yem miktarı değişiklik gösterebilmektedir. Balığınızın yem dışında başka bir besin tüketmemesine dikkat etmelisiniz. Fanusta balık bakarken hem yemine hem de fanus suyuna dikkat etmeniz balığınızın sağlığı açısından önemlidir.

Fanusta Balık Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Fanusta balık bakımı su değişimi

 

Fanus içerisinde balık bakımı için dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır;

  1. Fanus suyu belirli aralıklarla değiştirmeli ve fanus yüzeyi temiz tutulmalıdır.
  2. Fanus içerisinde yaşayabilecek bir balık türü seçilmelidir.
  3. Fanusun içine çok fazla süs eşyası konulmamalı ve alanı daraltmamalısınız.
  4. Balığınıza düzenli olarak yem vermeli fazla yem vermekten kaçınmalısınız
  5. Fanus içerisinde çok fazla balık bulunmamalıdır
  6. Fanus içerisinde iki farklı balık beslemek istiyorsanız anlaşabilecek iki balık türü seçmelisiniz.
  7. Fanus suyu çok kireçli olmamalıdır
  8. Fanus suyu çok soğuk ya da sıcak olmamalıdır
  9. Oksijen bakımında su seviyesi önemlidir ve az miktarda su kullanılmamaludur.

Uzun süre yaşayan fanus balıkları 

Fanus içerisinde en çok beslenen balık türü Beta balığıdır. Japon balığı, gurami ve lepistes balıklarıda fanus içinde yaşayabilen balıklardır.

Balık suyu kaç günde bir değiştirilir?

Balık suyu kaç günde bir değiştirilir?, uzmanların önerileri haftada 1 akvaryumun suyunu değiştirmenin yeterli olacağı yönündedir. Fanusta balık bekleyenler ise suyun kirliğine göre 4 5 günde bir değişim sağlayabilir.

Yagmur Atacan

Yagmur Atacan, uzun yıllar boyunca sağlık, teknoloji, tekstil, kozmetik, evcil hayvan sağlığı ve ürünleri alanlarında içerik üretimi gerçekleştirmiş deneyimli bir yazar ve içerik uzmanıdır. Atacan, ayrıca sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama konularında da uzmanlık kazanmıştır. İçerik üretme yeteneği ve evcil hayvan bakımı konusundaki deneyimi, ona 2020 yılından bu yana Petlbilgi.com blog sayfasında değerli ve bilgilendirici blog içerikleri oluşturma fırsatı vermiştir.
Başa dön tuşu